SLAPUKŲ POLITIKA

 

Danbalt International, UAB (toliau - Bendrovė) vertina ir saugo savo klientų privatumą, todėl šioje Slapukų politikoje (toliau – Politika) aiškiai ir nedviprasmiškai pateikiame Bendrovės interneto svetainėje https://danija.lt/ (toliau - Svetainė) taikomus informacijos rinkimo ir naudojimo principus, taip pat ir kitą informaciją apie Bendrovės nuostatas ir principus užtikrinant asmens duomenų apsaugą.

Šią Politiką taikome tais atvejais, kai lankotės Bendrovės interneto Svetainėje, bei gauname su Jumis susijusius duomenis slapukų pagalba. Ši Politika netaikoma, kai naršote kitų bendrovių interneto svetainėse ar naudojatės trečiųjų šalių paslaugomis.

Tvarkydami asmens duomenis vadovaujamės Europos Sąjungos Duomenų apsaugos reglamento Nr. 2016/679, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, kitų susijusių teisės aktų reikalavimais bei kontroliuojančių institucijų nurodymais.

1. Kas yra slapukai?

Slapukas (angl. cookie) – tai mažas tekstinis failas, kurį interneto svetainė įrašo į Jūsų kompiuterio arba mobilaus prietaiso naršyklę, kai Jūs apsilankote Svetainėje. Sekantį kartą Jums apsilankius Svetainėje šis failas gali būti nuskaitytas, kad Svetainė galėtų atpažinti Jūsų kompiuterį ar mobilųjį prietaisą.

2. Kodėl mes naudojame slapukus?

Siekdami užtikrinti skaidrumą ir atsakingą asmens duomenų tvarkymą, informuojame, kad Bendrovė tvarko slapukų pagalba surinktus asmens duomenis šiais tikslais:

2.1. Siekiant užtikrinti efektyvų ir saugų Svetainės veikimą. Mes naudojame slapukus saugumo funkcijų užtikrinimui bei kenkėjiškos veiklos prevencijai.

2.2. Siekiant geriau suprasti Jūsų poreikius, gerinti ir tobulinti mūsų produktus, funkcijas ir teikiamas paslaugas, įskaitant tuos atvejus, kada prie mūsų Svetainės prisijungiate naudodamiesi kitomis svetainėmis, programomis ar įrenginiais.

2.3. Jūsų identifikavimui Bendrovės informacinėse sistemose bei internetiniame tinklalapyje, su tikslu atpažinti grįžtančius Svetainės lankytojus. Slapukai padeda atrinkti Jums pritaikytą turinį ir individualizuoti Jūsų patirtį. Slapukai taip pat padeda išvengti nuolatinio ir besikartojančio registravimosi ar informacijos pildymo, kuomet pakartotinai lankotės mūsų Svetainėje.

2.4. Analizuoti Jūsų įpročius, kad Svetainės veikimas būtų dar patogesnis, efektyvesnis ir labiau atitiktų Jūsų poreikius bei lūkesčius.

2.5. Norėdami įvertinti siunčiamos informacijos ir duomenų srautus į mūsų Svetainę.   Mes naudojame slapukus statistiniams duomenims apie Svetainės vartotojų  skaičių ir jų naudojimąsi svetaine kaupti.

2.6. Tikslinės auditorijos nustatymui ir reklamai. Naudodami slapukus galime rinkti  informaciją, kad svetainėje būtų rodomas tik atrinktas turinys, skirtas skirtingoms tikslinėms grupėms. Mes naudojame slapukus siekdami parodyti Jums aktualią reklamą tiek mūsų svetainėje, tiek už jos ribų.

2.7. Tiek, kiek mums leidžia taikomi įstatymai, galime susieti iš slapukų gautus duomenis su kita informacija, gauta apie Jus iš kitų teisėtų šaltinių (t. y. su informacija apie paslaugų naudojimą, mūsų lojalumo programos ir kt.).

3. Kokius slapukus naudojame?

Slapukų surinkta informacija leidžia mums užtikrinti Jūsų galimybę naršyti patogiau, teikti Jums patrauklius pasiūlymus bei daugiau sužinoti apie Svetainės naudotojų elgesį, analizuoti tendencijas ir tobulinti svetainę, klientų aptarnavimą ir Bendrovės teikiamas paslaugas.

Kiekvieną kartą, kai lankotės mūsų Svetainėje, gali būti sukuriami ilgalaikiai (nuolatiniai) slapukai, kurie išlieka Jūsų naršyklėje ir kuriuos mes matysime, Jums grįžtant į Svetainę. Jie nebus ištrinti, kai baigsite naršyti mūsų Svetainėje. Taip pat sukuriami trumpalaikiai (sesijos) slapukai, kurių galiojimo laikas baigiasi arba kurie ištrinami Jums baigus naršyti mūsų svetainėje (t. y. jie paprastai galioja tik realiu laiku lankantis mūsų Svetainėje arba vienoje naršymo sesijoje).

Bendrovės svetainėje naudojami slapukai:

Būtinieji slapukai: savo lankytojams stengiamės pasiūlyti pažangią, paprastą naudoti svetainę, kuri automatiškai prisitaiko prie jų poreikių ir norų. Norėdami tai pasiekti naudojame būtinuosius arba dar kitaip vadinamus techninius slapukus, kurie padeda rodyti Jums mūsų Svetainę bei užtikrinti jos funkcionalumą. Šie būtinieji slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui.

Funkciniai slapukai: funkcinius slapukus naudojame siekdami prisiminti Jūsų pageidavimus ir padėti naudoti mūsų Svetainę ir programėles veiksmingai bei efektyviai. Pavyzdžiui, šie slapukai prisimena Jūsų pageidaujamą kalbą, paieškas. Šie funkciniai slapukai nėra būtini svetainei funkcionuoti, tačiau prideda funkcionalumo ir pagerina Jūsų naudojimosi Bendrovės Svetaine patirtį.

Analitiniai slapukai: šiuos slapukus naudojame įgyti įžvalgų apie tai, kaip mūsų lankytojai naudoja Bendrovės Svetainę. Tokiu būdu galime optimizuoti ir pagerinti savo svetainę, suprasti reklamų ir komunikacijos efektyvumą bei užtikrinti, kad vis dar esame įdomūs ir aktualūs. Galime rinkti duomenis apie Jūsų peržiūrėtus internetinius puslapius, iš kurių puslapių atėjote, kokius el. laiškus atvėrėte ir į kuriuos sureagavote bei informaciją apie datą ir laiką. Tai taip pat reiškia, kad galime naudoti informaciją apie Jus ir tai, kaip naudojate šią Svetainę, pavyzdžiui, apsilankymo dažnumą, paspaudimų skaičių tam tikrame puslapyje ir kt. Kaip mūsų reklaminių kampanijų dalį, galime panaudoti analitinius slapukus, kad sužinotume, kaip vartotojai naršo mūsų svetainėje po to, kai jiems parodoma reklama internete. Tai gali apimti ir reklamas trečiųjų šalių svetainėse.

Rinkodaros slapukai: naudojame savo ir trečiųjų šalių slapukus, kad savo bei kitose svetainėse rodytume suasmenintą reklamą. Tai vadinama „pakartotine rinkodara“, kuri pagrįsta naršymo veiksmais, pavyzdžiui, Jūsų ieškotomis, peržiūrėtomis prekėmis.

Slapukai taip pat naudojami tam, kad būtų užregistruota, ar sutinkate, kad Bendrovės svetainėje būtų naudojami slapukai, kad šis klausimas nebūtų užduodamas kiekvieną kartą apsilankant svetainėje.

Prieigą prie statistinių duomenų apie Bendrovės svetainės lankytojus turi Bendrovės darbuotojai, kurie yra atsakingi už šių duomenų analizę ir interneto svetainės tobulinimą.

Prieigą prie techninių įrašų taip pat gali turėti Bendrovės partneriai, kurie teikia Bendrovės interneto svetainės turinio valdymo įrankius ir panašias paslaugas.

Bendrovės svetainėje naudojami trečiųjų šalių slapukai:

Kai kuriuose mūsų Svetainės puslapiuose gali būti rodomas išorės paslaugų teikėjų (pavyzdžiui, socialinių tinklų) turinys. Kad lankytojai galėtų matyti tokį trečiųjų šalių turinį, jie turi sutikti su jų sąlygomis, tame tarpe ir slapukų politika. Išorės paslaugų teikėjai gali naudoti savo anoniminius slapukus, sukurtus tam, kad jų naudojamos programos ar aplikacijos atitiktų Jūsų poreikius. Dėl specifinių slapukų veikimo ypatumų mūsų Svetainė neturi prieigos prie šių slapukų saugomos informacijos, o išorės paslaugų teikėjai neturi prieigos prie informacijos, kurią surinko mūsų taikomi slapukai.

 Mes naudojamės „Google Analytics“ - žiniatinklio analizės paslauga, kurią teikia „Google, Inc“ (toliau - „Google“). „Google Analytics“ surinkta informacija perduodama „Google“ ir ten saugoma. „Google“ gali perduoti „Google Analytics“ surinktą informaciją trečiosioms šalims tik pagal teisės aktų nustatytus reikalavimus, arba kai šios trečiosios šalys apdoroja informaciją „Google“ vardu. Mes rekomenduojame atskirai ir reguliariai susipažinti su „Google“ privatumo ir slapukų politikomis. 

Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad Bendrovės valdomoms „Facebook” paskyroms taikoma “Facebook” slapukų politika su kuria galite susipažinti https://www.facebook.com/policies/cookies/.

Visa informacija apie mūsų naudojamus slapukus pateikiama žemiau:

 

Slapukas

 

Domenas

Tipas

Aprašymas

Trukmė

PHPSESSID

 

danija.lt

Funkcinis

PHP kalba pagrįstų programų generuojamas slapukas. Tai bendros paskirties identifikatorius, naudojamas naudotojo sesijos kintamiesiems išsaugoti.

3 m.

PrestaShop-6e6fc739c53e6e5b7d9285b83ac14170

 

danija.lt

Funkcinis

Slapukai skirti vartotojo sesijai palaikyti, sudaryti sąlygas Jums užsiregistruoti bei prisijungti prie Interneto svetainės, joje apsipirkti ir atlikti kitus su tuo susijusius veiksmus.

5 mėn.

_gcl_au

 

danija.lt

Rinkodaros

Šis slapukas naudojama "Google AdSense" eksperimentuojant su reklamos efektyvumu jų paslaugas naudojančiose svetainėse.

2 mėn.

soundestID

 

danija.lt

Analitinis

Slapukai „soundest-views“ ir “soundestID“ skirti nustatyti Interneto svetainės atvėrimo skaičių ir identifikuoti unikalius vartotojus

3 m.

omnisendSessionID

Omnisend

Analitinis

Priskiriantis Lankytojui unikalų sesijos ID

sesija

 _ga

danija.lt

Statistinis

Šis slapukas sukuriamas Google Anatylics. Slapukas išsaugoja informaciją susijusią apie tai, kaip lankytojas naudojasi svetaine tam, kad būtų paruošti  statistiniai duomenys.

2 m.

IDE

danija.lt

Rinkodaros

Šis slapukas naudojamas "DoubleClick"/"Google Marketing Suite" reklamos kampanijoms nukreipti, analizuoti ir optimizuoti.

1 m.

_fbp

danija.lt

Rinkodaros

Šis slapukas sukuriamas Facebook siekiant pristatyti reklamą vartotojui Facebook platformoje.

3 mėn.

AEC

 

google.lt

 

"AEC" slapukai užtikrina, kad naršymo sesijos metu užklausas pateiktų naudotojas, o ne kitos svetainės. Šie slapukai neleidžia kenkėjiškoms svetainėms veikti naudotojo vardu be jo žinios.

6 mėn.

_Secure-ENID

google.lt

Analitinis

Šį slapuką nustato "Google" ir jis naudojamas naudotojo parinktims ir informacijai, pavyzdžiui, kalbos parinktims ir pritaikytiems paieškos rezultatams, išsaugoti.

13 mėn.

_ga_V78Q0V0LBQ

 

Analitinis

Naudojamas naudotojams identifikuoti

2 m.

page-views

danija.lt

Analitinis

Naudojama siekiant įvertinti naudotojo apsilankymus svetainėje, pavyzdžiui, kokie puslapiai buvo aplankyti arba koks yra apsilankymų dažnumas.

 

3 m.

„dan_favorite_products_id“

danija.lt

Funkcinis

Slapukas, skirtas saugoti pažymėtas prekes.

 

„viewedOuibounceModal“

danija.lt

Funkcinis

Slapukas, skirtas nustatyti, ar klientas pamatė išeinamo puslapio pranešimą su pasiūlymu užsiprenumeruoti naujienlaiškį.

sesija

„accept-cookies“

 

Funkcinis

Slapukas, kuris tiesiogiai susietas su kitais analitiniais slapukais.

 

NID

google.lt

Analitinis

Šį slapuką nustato "Google" ir jis naudojamas naudotojo parinktims ir informacijai, pavyzdžiui, kalbos parinktims ir pritaikytiems paieškos rezultatams, išsaugoti.

6 mėn.

__Secure-3PSID

google.lt

Analitinis

Šis slapukas naudojamas nukreipimo tikslais, siekiant sudaryti svetainės lankytojo interesų profilį, kad būtų rodoma tinkama ir asmeniškai pritaikyta "Google" reklama.

13 mėn.

__Secure-1PAPISID

google.lt

Analitinis

Šį slapuką nustato "Google" ir jis naudojamas naudotojo parinktims ir informacijai saugoti peržiūrint puslapius su "Google" žemėlapiais.

13 mėn.

__Secure-3PAPISID

google.lt

Analitinis

Šį slapuką nustato "Google" ir jis naudojamas naudotojo parinktims ir informacijai saugoti peržiūrint puslapius su "Google" žemėlapiais.

13 mėn.

SAPISID

google.lt

Analitinis

Šį slapuką nustato "Google" ir jis naudojamas naudotojo parinktims ir informacijai, pvz., pageidaujamai kalbai ir naršymo parinktims, išsaugoti.

13 mėn.

APISID

google.lt

Analitinis

Šį slapuką naudoja "Google", kad išsaugotų naudotojo nuostatas ir informaciją, kai peržiūrimi puslapiai su "Google" žemėlapiais.

13 mėn.

SID

google.lt

Analitinis

Šį slapuką nustato "Google" ir jis naudojamas naudotojams autentifikuoti, seanso parinktims išsaugoti ir saugumo priemonėms vykdyti.

13 mėn.

HSID

google.lt

Analitinis

Šį slapuką nustato "Google" ir jis naudojamas naudotojams autentifikuoti, seanso parinktims išsaugoti ir saugumo priemonėms vykdyti.

13 mėn.

SSID

google.lt

Analitinis

Šį slapuką nustato "Google" ir jis naudojamas naudotojo parinktims ir informacijai, pvz., pageidaujamai kalbai ir naršymo parinktims, išsaugoti.

13 mėn.

termshub-consent

danija.lt

Funkcinis

Skirtas sutikimams su slapukais fiksuoti

 

 

4. kaip galite slapukų atsisakyti?

Apsilankę Bendrovės interneto svetainėje Jūs galite pasirinkti, ar norite sutikti su visais slapukais, visų slapukų atsisakyti arba pasirinkti nustatymus.

Slapukus taip pat galite valdyti ir (arba) ištrinti pagal savo pageidavimus. „Internet Explorer“, „Safari“, „Firefox“, „Chrome“ ar kitos naršyklės nustatymuose galite pasirinkti, kuriuos slapukus norite priimti ir kuriuos atmesti. Galite ištrinti visus Jūsų kompiuteryje jau esančius slapukus, o daugumoje naršyklių galite nustatyti, kad slapukai nebūtų įrašomi. Šių nustatymų buvimo vieta priklauso nuo Jūsų naudojamos naršyklės.

Jei nesutinkate, kad į Jūsų kompiuterį ar kitą įrenginį būtų įrašomi slapukai, galite bet kada atšaukti sutikimą juos naudoti pakeitę nustatymus ir ištrynę įrašytus slapukus. Jei pasirinkote ištrinti slapukus, nepamirškite, kad bus pašalintos ir visos nustatytos parinktys. Be to, visiškai užblokavus slapukus, daug interneto svetainių (įskaitant Bendrovės svetainę) neveiks tinkamai. Dėl šių priežasčių nerekomenduojame išjungti slapukų, kai naudojatės internetine Bendrovės Svetaine.

Galite atsisakyti „Google Analytics“ nedarydami įtakos Jūsų apsilankymo kokybei mūsų svetainėje. Norėdami gauti daugiau informacijos apie tai, kaip atsisakyti „Google Analytics“ stebėjimo visose Jūsų naudojamose svetainėse, apsilankykite šiame „Google“ puslapyje:    https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Mūsų Svetainėje taip pat yra nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius. Atkreipiame dėmesį, kad Bendrovė nėra atsakinga už tokių interneto tinklalapių turinį ar jų naudojamus privatumo užtikrinimo principus. Tad jei paspaudę nuorodą iš Bendrovės interneto svetainės pateksite į kitus tinklalapius, turėtumėte atskirai pasidomėti jų privatumo politika.

Norėdami daugiau sužinoti apie slapukus ir kaip juos tvarkyti ar pašalinti, tiesiog apsilankykite puslapyje www.allaboutcookies.org  ir Jūsų naudojamos naršyklės pagalbos puslapyje.

5. ar mes atnaujiname slapukų politiką?

Kartas nuo karto mes atnaujiname Slapukų politiką šioje Svetainėje. Bendrovei atnaujinus šią Politiką, naujoji versija bus paskelbta interneto svetainėje https://danija.lt/ dėl šios priežasties rekomenduojame periodiškai apsilankyti mūsų Svetainėje, kur visada rasite naujausią šios slapukų politikos versiją.

Ši slapukų politika įsigalioja ir bus taikoma nuo jos paskelbimo Svetainėje dienos.

Paskutinis atnaujinimas: 2023-12-04